luni, 17 mai 2010

Pitagora,fiul unui zeu si stapanul lui Zamolxe?


Pam pam,hai s-o dam si pe legende,ce am descoperit pe site`ul pe care`l mai frecventez si eu WWW.LOVENDAL.NET .
Deci,cu toate ca am dat teza azi la matematica,cu toate ca urasc matematica cu toate metodele ei de calculare si cu cine a inventat-o,chesti asta chiar mi se pare interesanta.
Adica,ar fi ciudat daca ar fi si adevarat...matematica sa fi pornit de la zei defapt...ca ei in norisori nu aveau ce face si ce s-au gandit. "Hai sa mai inventam o metoda de calculare" si asa apareau logaritmi,dar pentru ca zei nu pot fi vazuti,a trebuit sa apara un om,defapt din cate scrie acolo un semi zeu,care sa faca publica metodele noi de calculare,si e logic ca tre sa fie un semizeu,ca un om normal...si-ar baga picioarele in ele metode de calculare.
Deci,ori si prin urmare, articolu suna ceva de genu :
"Despre Pitagora (marele matematician şi filozof grec) circula legenda, probabil lansată de el însuşi, cum că ar fi fost fiul lui Hermes (la greci zeul comerţului şi al drumurilor, dar şi al tâlharilor). Acesta i-ar fi dat conştiinţa stării sale iniţiale dinainte de naştere, încât ştia cine erau persoanele ale căror corpuri sufletul lui le-ar fi însufleţit pe rând, ajungând deja la a cincea reîncarnare.

Herodot, în ale sale „Istorii”, ne dă informaţia ce pentru noi românii prezintă un interes deosebit, că Pitagora a avut un sclav, Zamolxe, care, după ce a fost eliberat de stăpânul său, a devenit marele preot al geto-dacilor, insuflându-le acestora credinţa în nemurirea sufletului, ceea ce îi făcea să nu se teamă de moarte."
[Sursa: www.lovendal.net]
Deci sa`i multumim lui Hermes ca a avut un fiu atat de priceput in numere,si sa multumim profesorilor nostri,ca au continuat dealungul anilor,metoda asta de TORTURA !

1 comentarii:

AlexandrA Simona spunea...

hai maaaa ca e frumoasa matematica :D

:))

Trimiteți un comentariu

Faceti-va de cap !