sâmbătă, 9 octombrie 2010

Pan` la Dumnezeu,te mananca Sfintii !


Cum ar fi daca ar fi ? Ma gandeam ca maine e duminica,teoretic e ultima zi in care mai am timp sa-mi copiez tema la mate, practic, e ultima zi din saptamana in care canta popa’n altar.
Ma uitam la stiri...si remarcam,ca nu ma surprindea nimic din stirile considerate alta data oribile...ingrozitoare...inimaginabile...si banuiesc,ca nici pe voi. Am ajuns sa ne uitam la stiri ..nu stiu..ca sa aflam ce se mai intampla-n tara..
Acum nu te mai surprinde ca nu stiu care retea mafiota a fost a fost descoperita,prinsa si inchisa..”Ei se ocupau de droguri,curve si cersetori” Mare branza..ii inchide pe ei.. apar altii.
In ziua de azi,cand ne gandim la lucruri ingrozitoare,ne gandim la Hittler si ceea ce le-a facut el evreilor.
Nu mai e considerat ceva ingrozitor ca X a venit acasa mort de beat si,si-a omorat mama,nevasta si copii in bataie,doar pentru ca dormeau si nu l-au asteptat sa vina de la carciuma.
Nu sunt o fire credincioasa...nici pesimista,sau sa ma intristeze cacaturile din jur. Dar ma gandeam putin la creatie...din punct de vedere religios..mai pe romaneste daca exista Dumnezeu.
Omul se apuca de lucruri ingrozitoare,cand ceea ce le-a dat Dz nu le ajunge..cand vor mai mult. Ei isi doresc,ceea ce prin munca cinstita ti-ar luat mult,si poate nici nu ai reusi vreodata sa obtii.
Deci prin asta,rezulta ca Dumnul nu se pricepe prea bine la creatie.. Adica..uitati-va in jurul vostru,el putea sa creeze orice lume vroia..
Putea sa creeze o lume fara conflicte..fara durere...fara moarte.. Si ce a creat ? Din toate realitatile care ii stateau la dispozitie..ce a creat ? Ce n-ea dat noua ? Fix pe asta..O lume plina de probleme..

Dupa cum stiti ..omul trebuie sa dea vina si pe ceva...si e vorba aia „Dracul ma pus ! „ Ok..hai sa o luma si din punctul asta de vedere..daca ar exista si ” Lucifer” .
Daca ar exista ce? Nu-i vina lui..el nu trebuie sa-si laude produsul ..
Cand omul vrea mai multii banii,mai mult sex...mai multa putere mai mult control...atunci condamnarea este un lucru foarte usor de vandut..
Si totusi...Domnul putea crea orice lume dorea.dar a creat-o pe aceasta..
Pamantul,durerea,conflictul si moartea . Toate acestea au un rost defapt.
Durerea..ne aduce aminte ca suntem fragili..si ca trebuie sa avem grija de noi !
Conflictul ne provoaca sa fim mai buni decat credeam noi ca suntem..
Moartea ..ei bine moartea .... ne dã ºansa de a aduna tot binele pe care l-am fãcut sau pe care l-am lasat in viata.
Intradevar..e o lume dificila..pentru ca nu exista scurtaturi spre fericire..

1 comentarii:

Birol spunea...

No Comment :| tot ce ai spus este adevarat:|

Trimiteți un comentariu

Faceti-va de cap !