marți, 20 aprilie 2010

De ce? "De asta" !



Compar adolescenta cu nebunia. A fi adolescent e ca si cum ai fi nebun cu certificate medico-legale.
Te manifesti,gandesti,si vorbesti diferit.
Toata lumea te vede,dar nimeni nu asculta,precum un nebun, este ascultat in ceea ce spune,I se da dreptate, dar intr`un final tot I se injecteaza tratamentul.
De asta,tinerii din ziua de azi isi regasesc identitatea in alcool si droguri.
De asta in ziua de azi tinerii sunt considerati o generatie degenerata de catre acea generatie incapabila in asi intelege proprii copii si problemele lor,si nu fac altceva decat sa dea sfaturi de duzina atunci cand nimeni nu`I intreaba nimic.
De asta mor tinerii,pentru ca intr`un sistem ce le repeta continu ca ceea ce fac si gandesc este gresit,copii sunt asasinati “psihic”! Asta e primul pas in ai face sa`si piarda identitatea.
O data pierduta increderea in sine,e cel mai usor sa`ti fie controlata mintea de catre acei conducatori ce nu au trecut de perioada comunista si nu isi doresc alt ceva de la tinerii decat “spiritul de turma”.
A fi “anti manele” nu e nimic neobisnuit, stiu mai nou nu mai haliti manele de cand Guess Who si Spike si`au facut un nume. Si a fi anti manele oricum nu afecteaza pe nimeni inafara de cei ce promoveaza incultura
Dar sa fi “anti sitem”,e putin ingrijorator, sa fi privit drept “tanarul rebel al societati” ce nu se supune regulilor sistemului. Sa fi excentric,sa nu crezi tot ce ti se spune, sa nu iti placa societatea in care traiesti,sa nu acepti ce ti se ofera fara a pune intrebari, sa nu te lasi pacalit de toate reclamele tampite,ce nu fac decat sa manipuleze masele de oameni.
Scoala,nu mai e scoala ! E locul din care tinerii abea asteapta sa evadeze,cel putin in Romania. Institurile de invatamant din Romania ,nu mai sunt locul unde te duci sa`ti imbunatatesti cunostintele generale .
E trist dar e adevarat !
E locul de unde poti procura droguri,e locul in care te duci sa`ti faci anturaje proaste, e locul unde te duci sa ti se reproseze ca e gresit ceea ce faci,e locul in care nu ai nici o data dreptate,e locul in care banii conteaza mai mult decat cunostintele generale. e locul in care ti`e teama de uni profesori, e locul in care se “indeasa” materie in tine pana la refuz,ca intr`un final aceasi profesori sa`ti prezinte bareme de opinie publica, ce confirma ceea ce spunem si noi de atatia ani,ca practica e mai buna decat teoria,dar scoala ramane locul in care teoria omoara practica.
Daca e sa o luam logic,in ziua de azi a ajuns sa se vanda liceul si bacul.
Parinti au si ei o parte de vina in esuarea tinerilor de a lua decizi corecte.Parintii in obsesia lor de a evita greselile parintilor lor,ignora sau refuza sa-si recunoasca proprile greseli.
Intr`o societate in care ti`e frica sa iesi din casa si sa arati cine esti cu adevarat,sa ajuns sa se colectioneze oamenii pe hi5,facebook,si sa se faca schimb de liste pe mess.
E mai usor sa comunici cu ajutorul internetului decat in lumea reala,e usor atunci cand barierele dispar.
Internetul tampeste,din toate punctele de vedere,m-a tampit si pe mine,ca mde..doar am blog.
Din cauza internetului isi pierd copii copilaria.
De asta va maturizati greu, in ziua de azi, daca ai 25 de ani nu esti matur,esti doar mai inaintat in varsta,iar daca ai 15 ani,nu esti copil,esti doar tanar.
De asta nu mai avem noi viitor, pentru ca cei ce sunt la conducere acum,considera ca problemele tinerilor nu mai sunt probleme,sunt doar mofturi si fite.
Asta o spun acei NIMENI care nu stiu NIMIC !
De asta imi pare cel mai tare rau !


[Daca am boala pe ei nu inseamna ca sunt bolnava!!!]

3 comentarii:

Mihai Mihai spunea...

E ok ce zici tu... :)
Dar totusi la faza cu societatea as spune ca nu e chiar chiar asa...

O seara buna :*

George-Radu spunea...

cat de adevarat......
profund....

Birol spunea...

Corect, foarte corect cea ce ai spus:)

Trimiteți un comentariu

Faceti-va de cap !