marți, 4 ianuarie 2011

Sfintele Calendare.

Cat are anu de cand a inceput ? 4zile ? DA 4 zile,in care deja,sa intamplat  un lucru,ce a reust sa ma aduca la apogeul nervilor. Si anume,calendarele crestin-ortodoxe din 2011.
-sunt frumos colorate
-destul de exacte
-scrise destul de citet
-si cu litere mai mici,si cu litere mai mari,sa vada si batranii
-sunt sfintite
-sunt accesibile
-sunt in `nşpe mii de modele
-nu ocupa mult spatiu

Ce sa mai,sunt o adevarata afacere in materie de calendare.
Insa,ce ma enerveaza pe mine la ele,este simplu fapt ,ca sunt scrise cat casa poporului,sa vada si ultimul prost,3 CONTURI BANCARE, in care, orice roman ,cu "bunavointa si dare de mana",poate sa DONEZE,o suma,cat de mica,pentru ca tara noastra,bagata pan`la fund in cacat si datorii,sa mai construiasca,o bisericuta,o catedrala,o..ceva cu semnul "sfintei cruci"pe ea.
Iar daca banii,nu sunt folositi pentru bisericute si alte d`astea,inseamna ca preotii ies la bere pe banii nostri.
Ok,nu asta ma deranjeaza,ce ma deranjeaza,este faptul ca intr-o tara cu o populatie de 21 680 974 de locuitori,sa nu zicem ca 80% sa zicem ca 70% si-au luat sigur calendar,restu n-au avut bani . Deci 70% din atatia locuitori,au calendare,vad conturile,poate ca 20% si doneaza,ca romanu asa-i invatat,cand "beleste pula"merge la biserica. Avand conturile acasa,e si mai comod,face o donatie si Dumnezeu il iarta. Si tot se strange o suma importanta.
Ma nush pe voi,da pe mine chestia asta cu trecerea conturilor BISERICESTI ,pe calendare ma deranjeaza. Si ma deranjeaza pentru simplu fapt ca,nu e corect. Sunt locuri in care donatile astea sunt mult mai importante decat biserica,cum ar fi ,casele de copii,scoli,case de batrani,spitale,scoli de nevazatori,scoli pentru pesoane cu dizabilitati,protectia mediului,crucea rosie,politia animalelor,centre pentru oamenii fara adapost,sinistrati etc.
Iar ei,nu au pe vre-o chestie accesibila,posibilitatea de a trece 3 CONTURI BANCARE,pe care orice roman,sa-l cumpere,sa se foloseasca de el,si daca simte nevoia,sa si foloseasca alea 3 CONTURI BANCARE.
In schimb,religia e o chestie accesibila,calendarele sunt o necesitate, iar MAI MARII biserici profita de asta,trecandu-si doar conturile lor.
Ceea ce pe mine,ma revolta,groaznic.
Asta demonstreaza ca oricat de sfinti sar crede,tot cu gandu dupa bani sunt . Darama-s-ar bisericile,sa aiba motive sa ceara bani .

5 comentarii:

Mia Christina spunea...

=))
ce suparata esti tu.
interesant e ca nu e doar un cont.
sunt 3 . sa fie treaba, treaba :))

fleshmecanic spunea...

Ba futui gura ma-si de preoti cu bisericile lor cu tot, ca te impiedici de ele la tot pasu' al dracu' un spital sau vreo doua gradinite nu ar face ca stau copiii fara sa se inscrie la gradinite ca au bogatanii asigurat locu pt leprele lor, tamadau' ma-si de preoti ca le pun piedica pe strada ceapa ma-si

Floricica spunea...

Ce suparare mare pe ''sfanta biserica''!!!! =)) Mai, dar nu biserica sau oamenii care o conduc sunt problema, ei nu au nici o vina, "saracii"... :)) De vina e lumea nebuna care se inghesuie la biserica, doar, doar si-o cumpara un loc in rai! Nu-i prost ala care cere, prostu-i ala care da!

Alex spunea...

ce mi se rupe mie de ei....desi sunt pasionat al fotbalului spun "fotbalul e o afacere", desi sunt ateu deci pe de o parte ma doare in pula de biserica, spun "biserica e cea mai mare afacere ever!" si daca ma gandesc...chiar noi suntem o afacere, daca o sa controlam toate hartiile de pe la primarii, ong-uri, partide etc o sa gasim cel putin intrun loc scris "azi 1 ian. 2080 (de exemplu)am acordat un sprijin material subsenatului ....(numele tau) in valoare de nspe sute de lei" sunt 100% sigur de acest lucru...Banii conduc lumea, nu oamenii...din pacate...

Floricica spunea...

d'aia-i bine sa te uiti de doua ori! Ultima data cand am fost pe aici mi-a scapat o chestie, citez "calendarele sunt o necesitate". Adica de ce sunt calendarele alea o necesitate?!!! N-am avut astfel de calendar niciodata in viata asta si iata ca inca traiesc!:D

Trimiteți un comentariu

Faceti-va de cap !